× Piese Auto Piese Universale Anvelope Auto Contact

Garantie si retur

Garantia

Toate produsele comercializare pe pieseautoarges.ro vin insotite de factura, bon fiscal si certificate de garantie.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Produsele comercializate de catre S.C. SIMALEX ART STIL 2014 S.R.L. sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

Garantia este valabila cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R)

In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Termenul maxim de remediare a garantiei este de 30 zile calendaristice si curge de la data la care unitatea specializata de service a luat la cunostinta de deficientele reclamate de consumator. Aceasta data coincide cu data la care produsul reclamat defect, insotit de cererea de solicitare a garantiei, a fost receptionat efectiv de catre unitatea specializata de service.

Piesele de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 18 luni, incepand cu data inscrisa pe factura.

Piesele auto de folosinta indelungata sunt: arcurile si amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament, farurile si stopurile, pompele, piesele de motor, etc.

Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii: filtre (de aer, de combustibil, de polen, de ulei, etc.), becuri auto, lichide auto (solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi), stergatoare auto (parbriz, luneta, far, etc), elementele de aprindere (bujii), etc.

Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa / piesele in cauza, urmatoarele documente:

- Factura de achizitie sau bonul fiscal emisa de catre S.C. SIMALEX ART STIL 2004 S.R.L.

- Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare

- Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj)

- In cazul compresoarelor de aer conditionat obligatoriu, copie factura achizitie filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au schimbat compresorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata.

- Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester / diagnoza acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frana etc).

- Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul

- Reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator (acolo unde este cazul)

- Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza

pieseautoarges.ro nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

- Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata

- Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate

- Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator

- Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit

- Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator

- Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura

- Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.

- Piesele prezinta o uzura normala (fireasca)


Piesele originale Dacia sunt construite dupa un caiet de sarcini riguros si sunt testate si verificate de profesionisti inainte de a fi puse in vanzare.

Toate Piesele de Schimb si Accesoriile originale Dacia / Renault achizitionate de la www.PieseAutoArges.ro beneficiaza de garantia oferita de constructorul masinii respectiv 12, 24 sau 36 de luni.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Pentru solutionarea problemelor de garantie aparute in perioada contractuala, beneficiati de o retea nationala de Service-uri Autorizate de constructor, care preiau si solutioneaza toate reclamatiile dumneavoastra.

Orice defect din vina constructorului (defect de fabricatie) aparut in perioada de Garantie, la Piesele de Schimb si Accesoriile originale Dacia/Renault, cumparate de la www.PieseAutoArges.ro este solutionat in cea mai apropiata reprezentanta Dacia, Renault sau Nissan de domiciliul dumneavoastra sau de locatia de moment a dumneavoastra.

Constatarea defectului, dar si remedierea accestuia (prin reparare sau inlocuire, in perioada contractuala de GARANTIE este facuta de cea mai apropiata Reprezentanta Dacia, Renault sau Nissan de dumneavoastra, de adresa de domiciliu sau sau locatia de moment a dumneavoastra.

Aveti OBLIGATIA sa va prezentati in unitatea service, pentru constatarea defectului cu piesa montata pe masina.

Acte OBLIGATORII in ORIGINAL, pentru tratarea unui defect in perioada legala de GARANTIE :

  • Factura fiscala emisa de www.PieseAutoArges.ro pentru piesa reclamata.
  • Certificatul de Garantie care a insotit piesa la livrare, completat, stampilat si semnat de catre service-ul care a facut montajul.
  • Ordinul de reparatie si factura fiscala, completate in totalitate si semnate, emise de service-ul autorizat care a facut montajul.
  • In cazul in care montajul initial a fost facut la un service autorizat RAR, trebuie sa prezentati la Reprezentanta si copie dupa autorizatia de functionare, de la service-ul care a facut montajul, emisa de RAR, din care sa rezulte ca este Autorizat sa repare marca de masina detinuta de dumneavoastra.

Conditii de EXCLUDERE din perioada contractuala de GARANTIE.

In cazul in care dupa achizitionarea piesei de schimb nu faceti montajul intr-un service AUTORIZAT, NU BENEFICIATI DE GARANTIE.

NU SE ACORDA GARANTIE daca nu aveti posibilitatea sa prezentati in ORIGINAL sau Copie Legalizata urmatoarele documente semnate si completate de unitatea emitenta – Factura de achizitie, Certificatul de Garantie, Factura de montaj, Devizul de montaj.

NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele pentru care a fost fabricata.

NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul a aparul in urma suprasolicitarii sau intretinerii incorecte a autovehiculului.

NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa prezinta urme de lovituri externe si este deformata sau indoita.

NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul provine datorita unor factori externi (lovituri, fenomene ale naturii, etc…)

NU SE ACORDA GARANTIE pentru gama de anvelope, daca acestea prezinta umflaturi sau rupturi pe flanc, cauzate in urma lovirii intr-un corp strain (Pietre ascutite, bordure, guri de canal, etc…)


Nu beneficiaza de GARANTIA Contractuala, piesele de schimb care sunt catalogate ca fiind consumabile :

Gama de Flitre, Placute de Frana, Uleiuri, Lichide de spalat parbrizul, Antigel, becuri, stergatoare de parbriz si luneta, bujii, fise bujii, Lichid de frana, Aditivi

Returul:

Dreptul de retur se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retur, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".

Inainte de expirarea perioadei de retur, consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail office@pieseautoarges.ro

- Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retur este aplicabil doar clientilor persoane fizice.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.

In cazul comenzilor care au beneficiat de livrare gratuita (conform termenilor de pe http://www.pieseautoarges.ro,

sectiunea informatii/livrarea produselor) si ulterior sunt returnate partial (valoarea comenzii scade sub valoarea de gratuitate livrare) sau total, din diverse motive neimputabile vanzatorului(ex.achizitionare produse pe propria raspundere, fara a pune la dispozitiei vanzatorului date despre masina(inclusiv serie de sasiu/VIN), date de identificare comunicate eronat catre vanzator, modificari aduse masinii fata de varianta de constructie si care nu sunt aduse la cunostinta vanzatorului), taxa de livrare acordata initial cu titlu gratuit, este suportata de client.

Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile, in ambalajele pieselor noi.

Returul se va face prin aceasi modalitate ca la expediere, curierat Fan Courier , Sameady sau DPD la adresa: Bd Dacia Bl P22 Sc B parter, Mioveni,Arges

Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport si pentru a proteja ambalajul original al acestora.

Nu solicitati contravaloarea produselor returnate in sistem ramburs. Acestea se vor returna dupa receptionarea produselor de catre reprezentantii nostri.

Nu se accepta la retur:

- Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice

- Produsele care nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate

- Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale

- Produsele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura

- Produsele de origine comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat

- Produsele comandate prin comenzi speciale, externe pentru care s-a solicitat avans

- Module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri.

- Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, etc.)

GARANTIA PRODUSELOR ORIGINALE DACIA/RENAULT

 

Piesele ORIGINALE sunt construite dupa un caiet de sarcini riguros si sunt testate si verificate de profesionisti inainte de a fi puse in vanzare.

Toate Piesele de Schimb si Accesoriile ORIGINALE,  cumparate de la www.PieseAutoArges.ro beneficiaza de GARANTIA oferita de constructorul masinii dumneavoastra, respectiv 12, 24 sau 36 de luni.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Pentru solutionarea problemelor de GARANTIE aparute in perioada contractuala, beneficiati de o retea NATIONALA de Service-uri Autorizate de constructor, care preiau si solutioneaza toate reclamatiile dumneavoastra.

Orice defect din vina constructorului (defect de fabricatie) aparut in prerioada de garantie este solutionat in cea mai apropiata reprezentanta Dacia/Renault de domiciliul dumneavoastra sau de locatia de moment a dumneavoastra.

  • Exemplu: - daca sunteti din Cluj si achizitionati o piesa de la noi, o montati intr-un service autorizat DACIA si mergeti in concediu la Brasov si constatati ca aveti un defect la acea piesa, aveti posibilitatea legala sa va prezentati in reprezentanta Dacia, Renault din Brasov si va vor schimba piesa conform garantiei.

Aveti OBLIGATIA sa va prezentati in unitatea service, pentru constatarea defectului cu piesa montata pe masina.

Acte OBLIGATORII in ORIGINAL, pentru tratarea unui defect in perioada legala de GARANTIE :

  • Factura fiscala emisa de Simalex Art Stil 2004 pentru piesa reclamata.
  • Certificatul de Garantie care a insotit piesa la livrare, completat, stampilat si semnat de catre service-ul care a facut montajul.
  • Ordinul de reparatie si factura fiscala, completate in totalitate si semnate, emise de service-ul autorizat care a facut montajul..

Conditii de EXCLUDERE din perioada contractuala de GARANTIE.

In cazul in care, dupa achizitionarea piese de schimb nu faceti montajul intr-un service autorizat DACIA/RENAULT, NU BENEFICIATI DE GARANTIE.

NU SE ACORDA GARANTIE daca nu aveti posibilitatea sa prezentati in ORIGINAL sau Copie Legalizata urmatoarele documente semnate si completate de unitatea emitenta – Factura de achizitie, Certificatul de Garantie, Factura de montaj, Devizul de montaj.

NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele pentru care a fost fabricata.

NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul a aparul in urma suprasolicitarii sau intretinerii incorecte a autovehiculului.

NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa prezinta urme de lovituri externe si este deformata sau indoita.

NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul provine datorita unor factori externi (lovituri, fenomene ale naturii, etc…)